Со нејзините 5895 метри висина планината Килиманџаро е највисоката планина во Африка и е на листата на многумина кои се спремни за авантуристички патешествија.

Ова видео нè води до врвот на планината, давајќи прекрасен поглед на секоја етапа од искачувањето. На креаторот на овој филм му требале седум дена да стигне до врвот, предизвикувајќи го секој чекор по патот.

Но, како што ќе видите, буџетот за овој филм се исплатеше, бидејќи се собрани некои од најдобрите погледи на планината кои некогаш сме ги виделе.