Тоскана е омилено туристичко место за посетителите од целиот свет. Секое годишно време има своја магија поради што неретко ќе наидете на големи гужви. Особено во пролет, пред да запече сонцето.

10 балкански места кои треба да ги посетите во вашиот живот. Денес е вашиот среќен ден, ние ги избравме најдобрите балкански места кои треба да ги посетите! Да бидеме искрени, постојат уште десетици други, но моравме да ја зацртаме линијата некаде и да ги одбереме најдобрите. Сега навистина ќе уживате во оваа турнеја, не само што ќе ја засакате локалната балканска храна, туку ќе уживате во разговорот со овие темпераментни, горди и отворени луѓе!

Со најдолга независност, со најстар парламент на светот, со неверојатни природни феномени, Исланд моментално е една од најинтригантните светски дестинации. Сите кои сакаат авантура и недорпена природа сигурно барем еднаш посакале да го посетат овој чудесен остров.

Сакате да ја дочекате Новата година на некое убаво место на кое освен што ќе славите, ќе можете да си направите и кратка екскурзија?

Потеклото на името Игуазу е од јазикот на народот Гуарини од зборовите Y (вода) и Guasu (голема).

Уживајте во ова убаво „патување“ низ Исланд во ова прекрасно видео, кое ги доловува прекрасните пејзажи од оваа убава земја во 4K резолуција.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png
© 2018. Сите права се задржани.

Барај