Шамони, Франција, е едно од најпрестижните места во светот за аутдор спортови. Се наоѓа во подножјето на Мон Блан, највисокиот врв на Западна Европа, и нуди ретка можност на посетителот - чувство на авантура, без кое едноставно не можете да живеете откако сте ја вкусиле оваа грандиозност.

Ако ги барате најголемите водопади по протек, тоа се Инга водопадите, ако ги барате највисоките водопади, тоа се дефинитивно Ангелските водопади, а најшироки, Коне водопадите.

Милиони посетители годишно доаѓаат во Националниот парк „Големиот Кањон“ во Аризона, едно од седумте природни чуда во светот и најпосетениот национален парк во западниот дел на САД.

Не е тајна дека Африка е едно омилените места за посета на многумина, а ако се прашувате зошто, треба само да го погледнете ова видео. Тоа е шарено, величествено место, полно со живот и енергија. Во ова видео, ќе ги видите луѓето, пејзажите и дивите животни кои ја прават Африка посебно место. Уживајте!

Туристички компании со хеликоптери превезуваат туристи кои сакаат да се напијат шампањ и да појадуваат на место со многу добар поглед. Имено - кон Еверест.

Последни вести

Најпопуларни вести

Facebook

logo-medium.png
© 2018. Сите права се задржани.

Барај