Пред секое возење важно е да се провери исправноста на велосипедот поради безбедност. Често после возење може да се случи некоја штета за која не сте ни свесни.

Погонот на планинските велосипеди може да се подели во три категории според нивниот број на запци.

Тројни

Старите класични погони се со три прстени од кои најголем е надворешниот прстен со 42 или 44 заби. Средниот прстен обично е со 32 или 34, а најмалиот најчесто со 22 или 24 заби.

Велосипедската популација во Македонија последниве години многу расте, меѓутоа, не е лесно меѓу познаниците да најдеме некој кој се разбира доволно во велосипеди и да умее да ни даде добар совет при избор на велосипед.

Авантуристите кои уживаат во истражување на дестинации со велосипед наскоро ќе имаат интригантна нова опција. Новоотворената велосипедска патека „Транс Динарика“ која веќе поврзува три земји во наредните месеци е со план да се прошири во уште четири.

Последни вести

Превоз

Возен ред Македонски железници
Возен ред ЈСП Скопје

Најпопуларни вести

Сместување

Booking.com
logo-medium.png

Барај