Кападокија во Турција е место кое е добро познато по своите уникатни пејзажи и околина, привлекувајќи илјадници туристи на годишно ниво.

До сега не беше познато како мека за планински велосипедизам, но благодарение нa ова видео ја промени перцепцијата за ова место. Сем Пилгрим, Геоф Гулевич и Сем Рејнолдс, атлети на GoPro, со своите велосипеди излегоа на патеките за да ја истражат оваа богата дестинација.

Она што ќе го најдат е едно од најдобрите возења што можат да се замислат, бидејќи ова место е богато со историја, култура и убавина. Благодарение на ова видео, ќе посакате и вие да седнете на вашиот велосипед и да го истражите ова место.