4.04.202008:30 ч.
Парк Аеродром

По 15ти пат ќе се организира традиционалниот полумаратон Трчаме кон Целта 2020. И оваа година учесниците ќе трчаат со чипови на нивните стартни броеви ,ќе има полумаратон 21км,штафети 3х7км,5км и детска забавна трка на 1км до 12 години или деца родени 2009 и помали.

Патеката е лиценцирана и има национален сертификат,точно е измерена и за полумаратон и за 5км

Старт на трките

8.30ч 21км и штафети

11.30ч детска трка

11.45ч 5км