About Me

Политика на приватност

Ако ви требаат повеќе информации или имате било какви прашања во врска со нашата политика на приватност, Ве молиме чувствувајте се слободни да контактирате со нас преку е-mail на tourguide.mk/kontakt.

Сметаме дека приватноста на нашите посетители е исклучително важна. Овој документ, политика на приватност, ги опишува во детали сите видови на лични информации кои се собираат и евидентираат на tourguide.mk и како ние ги користиме.

Запишување датотеки

Како и многу други веб сајтови, tourguide.mk истотака користи запишување датотеки (log files). Овие датотеки само ги следат посетителите на сајтот - обично стандардна процедура за сите хостинг компании и дел од хостинг услугите и анализа.

Информациите во запишаните датотеки вклучуваат интернет протокол (IP) адреси, вид на пребарувач, интернет сервис провајдер (ISP), датум и време, препорачани и излезни страници, и број на кликања. Овие информации се користат за анализа на трендови, администрација на веб сајтот, следење на движењето на корисникот низ целиот сајт, и собирање демографски информации. IP адресите, и другите такви информации не се поврзани со било какви информации кои се лични.

Колачиња и веб светилки

Tourguide.mk не користи колачиња.

DoubleClick DART колачиња

  • Google, како продавач од трета страна, користи колачиња за да служи реклами на tourguide.mk.
  • Употребата на DART колачиња му овозможува на Google да служи реклами на посетителите на нашиот сајт при нивната посета на tourguide.mk и други сајтови на интернет.
  • Корисниците можат да увидат каква е употребата на DART колачињата со посета на рекламата и содржината, или политиката на приватност на Google на следниов линк - http://www.google.com/privacy_ads.html

Наши Рекламни Партнери

Некои од нашите рекламни партнери може да користат колачиња и веб светилки на нашиот сајт. Нашите рекламни партнери се:

Google

Овие рекламни сервери на трети лица или мрежи за рекламирање користат технологија на нивните реклами и линкови кои се појавуваат на tourguide.mk и кои се испраќаат директно до вашиот интернет пребарувач. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса. Други технологии (како што се колачиња, JavaScript, или веб светилки) исто така може да се користат од рекламни мрежи на трети лица на нашиот сајт за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или да се персонализира рекламната содржина.
Tourguide.mk нема пристап или контрола врз овие колачиња кои се користат од страна на реклами од трети лица.

Политика на приватност на трети лица

Треба да се консултирате со соодветните политики за приватност на овие рекламни сервери за трети лица за подетални информации за нивните практики, како и за инструкции за тоа како да се откажете од одредени практики. Политиката на приватност на tourguide.mk не се однесува на ова, и не можеме да ги контролираме нивните активности, како и на другите огласувачи или веб сајтови.

Ако сакате да ги оневозможите колачињата, тоа можете да го направите преку опциите на вашиот прелистувач. Подетални информации за управување со колачиња со одредени веб прелистувачи може да се најде на соодветните веб сајтови на интернет прелистувачите.

Детски информации

Сметаме дека е важно да се обезбеди дополнителна заштита за децата на интернет. Ние ги охрабруваме родителите и старателите да поминат извесно време на интернет со своите деца да ја набљудуваат, учествуваат и/или да ја водат нивната онлајн активност. Tourguide.mk нема намерно да земе било какви лични информации од деца на возраст под 13 години. Ако сте родител или старател и мислите дека tourguide.mk во својата база има податоци за лична идентификација на дете на возраст под 13 години, Ве молиме контактирајте не веднаш, и ќе ги искористиме нашите најдобри напори веднаш да се отстранат ваквите информации од базата.

Онлајн политика на приватност

Оваа политика на приватност се однесува само на нашата онлајн активност и важи за посетителите на нашата веб страница и во врска со информациите споделени и/или собрани од таму. Оваа политика не се применува на некоја информација собрана офлајн или преку други канали од оваа интернет страница.

Согласност

Со користење на нашиот веб сајт, можете да се согласувате со нашата политика на приватност и со условите.

Ажурирање

Оваа Политика на приватност последен пат е ажурирана: Четврток 25 мај, 2017 година.

logo-medium.png

Барај