Од каде и да тргнете, без разлика каде сте решиле да одите, освен што најбрзо ќе пристигнете, Велешкото езеро е одлично прибежиште за летните жешки денови. На само неколку километри од градот Велес, како отсекогаш да било тука, е најмалото вештачко езеро.

Таинственоста, мирната и тивката пејзажна слика која ги краси Малешевските Планини се дел од недопрената природа сокриена во боровата и листопадна шума каде спокојно мирува Беровското Езеро. Таму, човек просто ја вдишува глетката што питомо се распостила околу него, чудејќи се на сета таа убавина која е рај за очи и душа.

logo-medium.png

Барај