Уште еден град, кој носи остатоци од памтивек. Кој покажува дека на тоа место имало луѓе уште од праисторијата. Којзнае какви биле праисториските кавадарчани. Сигурно не биле како сегашните, со одлична ракија и убави вина, и секогаш со смисла за хумор.

Градот Тетово е град со богата историја, населен со повеќе етнички заедници кој мирно заспива на падините на Шара, во севорозападна Македонија на надморска височина меѓу 450-500 метри.

Ова е градот што ја има најубавата река која истекува од најубавото езеро на светот! Во Струга имате и џамии и цркви, и чаршии и хотели, мирни деца на плажи и немирни деца по мостовите на Црн Дрим како скокаат во вода.

Скопје магичниот град кој крие толку многу убавини. Да, ова нашето мало, но прекрасно Скопје кое може да ве остави без здив доколку решите да му дадете шанса.

Народот во Прилеп никогаш не пропуштал шанса да се побуни против кој и да е што е на власт таму. Целата историја им се базира на тоа, посебно во средновековието кога на кој и да е цар му правеле проблеми, преку отоманците па се до Втора светска војна.

Градот од кој просто ви застанува здивот, преубавиот или уште познат како „град на светлината“ Охрид заедно со своето чудесно Охридско езеро се главните туристички места во Македонија за кои илијадници туристи насекаде од светот доаѓаат да ги посетат.

Заскриен од ветришта, лоши погледи, длабоко впиен под пазувите на Бушева планина мирно си почива планинскиот град Крушево (1.350 мнв) вброен како еден од највисоките градови на Балканот.

Под падините на магичната Бистра, во Кичевската Котлина мирно почива еден од поубавите градови во Македонија, градот Кичево.

Уште кога ќе се спомене името Битола, прво нешто на кое сите помислуваме е прочуеното корзо или познато како Широк сокак-шеталиште каде се што е важно се случува таму.

logo-medium.png

Барај